Carlos Tevez telah menyenaraikan tujuh bekas rakan sepasukan Manchester United di Dream XI beliau, seperti yang dilaporkan oleh Daily Star.

Tevez menghabiskan dua tahun di Manchester United antara 2007 dan 2009, setelah tiba dari West Ham United dengan perjanjian pinjaman.

Semasa kelab berusaha untuk menjadikan perpindahannya sebagai perpindahan tetap pada tahun 2009, dia memutuskan untuk ‘melompat’ dan bergabung dengan City, yang membuat ramai peminat United kecewa.

Ini kerana pemain Argentina itu diidolakan oleh para peminat di Old Trafford dengan mengingati eksploitinya di depan gawang ketika bergandingan dengan Wayne Rooney dan Cristiano Ronaldo.

Malah, dia memainkan peranan penting dalam kejuaraan Liga Juara-Juara pada 2007/08.

Namun, dia memutuskan untuk membuat perpindahan kontroversi ke City. Walaupun dia membantu City memenangi Liga Perdana Inggeris, namunpemain berusia 36 tahun itu nampaknya menilai bahawa detik beliau di Old Trafford lebih bermakna.

Tevez telah menamakan tujuh bekas rakan sepasukan United dalam XI terbaik sepanjang zaman beliau. Tevez kemudian tidak menyenaraikan dirinya.

Tevez telah membentuk gandingan yang luar biasa dengan Ronaldo dan Rooney.

Oleh itu, tidak mengejutkan apabila melihat duo itu menjadi pilihannya. Pogba juga terpilih, namun lebih kepada kerana gandingan mereka ketika di Juventus.

Scholes turut berada dalam senarai oleh Tevez, bersama Ferdinand, Gabriel Heinze, dan Evra, selain daripada 2 lagi legenda iaitu Buffon dan Messi juga terpilih.

Ini agak menarik dan mengejutkan kerana tiada langsung nama pemain Man City dalam senarai beliau termasuk Yaya Toure mahupun David Silva.

“Sekiranya saya bersara dan harus mengadakan perlawanan perpisahan, pasukan saya adalah: Gianluigi Buffon, Hugo Ibarra, Rio Ferdinand, Gabriel Heinze, Patrice Evra, Paul Scholes, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi dan Wayne Rooney” . Saya akan terus berada di bangku simpanan. ”

Tevez  membuat 99 penampilan untuk United, menjaringkan 34 gol dalam proses itu. Setelah meninggalkan United, dia bermain untuk City, Juventus, Shanghai Shenhua dan kini berada di Boca Junior.

Baca juga perkembangan lain dari Eropah

Jaringan Lewat Masa Tambahan Maguire Hantar United Ke Wembley

Barcelona Setuju Tukar Arthur Dengan Pjanic, Adakah Ia Langkah Tepat?

Man City Belasah Burnley, Penyokong Pelawat Terbangkan Banner Kontroversi