Penyerang skuad B-19 tahun negara, Luqman Hakim nampaknya telah menyesuaikan diri dengan persekitaran di Belgium dimana kini beliau sudah bersama keluarga angkat serta telah memulakan sesi latihan bersama kelab beliau, KV Kortrijk.

Ketika sedang menjalani work out di pusat gymnasium pasukan, salah seorang rakan sepasukan Luqman, Loïc Ritière memuat naik satu Insta Story yang menunjukkan Luqman sedang berlari di atas treadmill dan pemain berusia 19 tahun itu menggunakan caption Crazy Men.

Perkara ini nyata mendapat sambutan positif dari peminat bola sepak negara yang menyaksikan Luqman sudah mempunyai rakan di Kortrijk. Ini secara tidak langsung dapat membantu bekas penyerang Selangor 2 itu untuk memahami persekitaran kelab dan mempercepat proses penyesuaian bersama pasukan.

Minggu lalu, Luqman berjaya menjaringkan gol pertama beliau bersama skuad Kortrijk B-21 tahun ketika kelab itu berdepan KRC Gent.

Meskipun Luqman berjaya memperoleh jaringan, namun Kortrijk terpaksa menelan kekalahan dimana mereka tewas dengan keputusan 4-1.

Baca artikel lain mengenai Luqman Hakim di sini:

Arnout Vercruysse: “Saya Dah Beli 2 Buah Buku Resepi Masakan Malaysia”, Teruja Menerima Luqman Hakim Dirumahnya

Youth Football Malaysia Jelaskan Mengapa Video Gol Luqman Hakim Kurang Jelas

Luqman Hakim Jaringkan Gol Pertama Bersama KV Kortrijk