Pemilik TRW Kelantan, Norizam Tukiman atau Zamsaham menegaskan beliau tidak akan menjual pasukam itu sekiranya masih diperlukan.

Artikel Berkaitan:

Zamsaham berkata demikian menerusi laman media sosial Facebook miliknya ketika beliau menjawap komen salah satu peminat pasukan yang mahu ahli perniagaan itu agar tidak menjual Kelantan kepada pihak lain.

“Kalau ramai masih mahukan saya untuk memimpin, In sha Allah saya tidak akan jual Kelantan,” katanya.

Sebelum ini, salah satu pihak yang berminat untuk membeli Kelantan, Datuk Seri Vida mendedahkan perbincangan pihaknya dengan Norizam mengenai pengambil alihan pasukan hampir selesai.

Datuk Seri Vida turut menegaskan beliau menyokong cadangan penubuhan konsortium yang mengumpul beberapa pihak bagi menampung kantung Kelantan namun perlu melihat aspek lain juga.

“Cara cadangan begitu (tubuh konsortium), kita alukan tapi bukan senang, tak boleh banyak nakhoda dalam satu kapal.

“Saya perlu sedikit lagi persefahaman, tak boleh terburu-buru, saya tak mahu ambil dua tahun lepas tu tukar tangan sebaliknya kita nak tengok dalam 10 tahun akan datang,” katanya.

Tambah Vida, antara perkara awal yang akan dia utamakan jika memiliki Kelantan adalah dari segi penstrukturan pemain dan taruhan pemain import untuk memperbaiki kedudukan TRW sebagai pasukan yang digeruni satu ketika dulu.