Tindakan Menteri Besar Kedah merangkap Presiden Persatuan Bolasepak Kedah (KFA), YAB Dato’ Seri Haji Muhammad Sanusi Md Nor yang masih lagi bersuara dengan nada sinis terhadap Johor Darul Ta’zim (JDT) nampaknya terus mendapat perhatian DYAM Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor (TMJ).

Yang terbaharu, Sanusi mempertikaikan jaringan dihasilkan oleh Bergson da Silva serta sepakan penalti yang diperolehi JDT pada aksi liga menemukan kedua-dua pasukan di Stadium Darul Aman, Alor Setar.

Meskipun terpaksa beraksi dengan 10 orang pemain, JDT masih mampu mencatatkan kemenangan 3-1 untuk terus mengekalkan rekod tanpa kalah mereka pada musim ini.

TMJ bagaimanapun tidak membalas dakwaan tersebut tetapi sebaliknya meminta supaya Tan Sri Dr. Mohd Daud Bakar yang merupakan pemilik Kedah Darul Aman (KDA) untuk memberikan nasihat kepada Sanusi.

Kredit Foto: Instagram Tan Sri Dr. Mohd Daud Bakar

Perkara tersebut dapat disaksikan apabila TMJ menulis komen pada ‘posting’ yang dimuatnaik oleh Tan Sri Mohd Daud di laman Instagram beliau.

“Salam Tan Sri, saya pernah berjumpa dengan Tan Sri di SSI [Stadium Sultan Ibrahim]. Tan Sri orang yang baik dan saya berdoa semoga Allah kurniakan kejayaan buat Tan Sri dan Kedah.”

“Saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk meminta Tan Sri nasihatkan ‘sikit’ Menteri Besar Kedah [merujuk kepada Sanusi], cukup-cukuplah memecah belahkan Kedah dan Johor, lagi-lagi orang Islam Melayu kita.”

“Sudah tiba masanya untuk beliau jaga sikap dan bawa diri sebagai seorang Menteri Besar dan bukannya ‘Badut’.”

“Semoga Allah berkati Tan Sri. ‘A leader will give birth to more leaders, a clown will give birth to more Clowns,” tambah TMJ lagi.