Pasukan Selangor masih mengharapkan kudrat pemain veteran mereka yang berusia 38 tahun, Amri Yahyah bagi mengukuhkan jentera serangan pada perlawanan Liga Super 2019 menentang pasukan Perak di Stadium Shah Alam, malam ini.

Perkara ini disuarakan oleh ketua jurulaih Selangor, B.Sathianathan dimana beliau mengesahkan Amri akan terus berada dalam kesebelasan utama sekaligus memakai lilitan ketua pasukan.

Amri-Yahyah
Sumber Gambar: Semuanya Bola

“Apabila hilang dua penyerang import, Endrick dan Segovia dalam tempoh yang panjang, kami perlukan pengganti yang berpengalaman seluas seperti Amri.

“Dia akan kekal sebagai kapten dan dalam kesebelasan utama. Dengan pengalaman luas, dia mampu membawa sedikit kelainan kepada Selangor dalam berdepan Perak,” katanya menurut laporan Utusan Malaysia.

Amri berada di prestasi terbaik ketika ini dimana beliau berjaya menjaringkan dua gol ketika membantu Selangor menewaskan Melaka United dengan keputusan 4-3 minggu lalu.

Amri akan bergandingan dengan Sandro Da Silva sambil dibantu oleh Faiz Nasir dan seorang lagi penjaring dua gol minggu lalu, Sean Eugene Selvaraj. Sean berkemungkinan besar akan menggantikan Syazwan Zainon yang mengalami kecederaan.