Bekas pemain skuad B-23 Tahun negara, Sean Selvaraj semakin hampir untuk kembali memperkuatkan Negeri Sembilan bagi menghadapi saingan Liga Malaysia musim hadapan.

Perkara ini dikongsikan oleh wartawan The Star, T.Avineshwaran dimana laman media sosial Twitter rasmi Negeri Sembilan turut memberi bayangan pemain berusia 25 tahun itu akan kembali ke Paroi.

Sean beraksi bersama skuad B-21 Tahun Negeri Sembilan dari tahun 2013 hingga 2015 sebelum dinaikkan pangkat ke skuad utama oleh ketua jurulatih ketika itu, Gary Phillips pada 2016 sekaligus beraksi dalam saingan Liga Premier.

Setelah dua musim beraksi bersama skuad senior Negeri Sembilan, Sean Selvaraj kemudiannya menandatangani kontrak selama setahun bersama Selangor pada 2018 dan diberikan jersi nombor 7.

Sepanjang tiga musim beraksi bersama Selangor, Sean berjaya membantu skuad Gergasi Merah mara ke perlawanan akhir Piala FA pada 2018 dimana mereka tewas kepada Sri Pahang selain mara ke peringkat separuh akhir saingan Piala Malaysia pada 2019 yang menyaksikan pasukan itu tewas kepada Negeri Sembilan.

Selain semakin hampir untuk membawa masuk Sean Selvaraj, juara Liga Premier 2021 itu juga bakal mendapatkan beberapa pemain dari Johor Darul Ta’zim (JDT), Selangor, Sri Pahang dan juga Melaka United.

Beberapa pemain dari skuad musim ini turut dikekalkan antaranya ketua pasukan, Zaquan Adha Abdul Razak, Zamri Pin Ramli, Saiful Ridzuwan, N.Javabilaarivin dan A.Selvan.

Bekas pemain skuad kebangsaan, K.Nanthakumar dikhabarkan bakal menjadi pembantu kepada ketua jurulatih, K.Devan.

Baca artikel lain mengenai perkembangan saingan Piala AFF Suzuki 2020 di sini:

Ryu Hirose: Kami Lakukan Banyak Analisis Terhadap Malaysia, Sedia Tampilkan Prestasi Terbaik

Bimbang Padang ‘Barai’ Punca Penganjur Tidak Benarkan Pasukan Buat Latihan Rasmi Di Stadium

Piala AFF 2020: Singapura Cemerlang, Ikhsan Fandi Curi Tumpuan