Pogba telah menjelaskan bahawa dia lebih disayangi ketika berada di Juventus berbanding di Manchester United.

Paul Pogba telah mengalami mimpi ngeri kembali ke Juventus selepas dia menyertai kelab Turin itu untuk tempoh kedua selepas tamat kontraknya di Manchester United tahun lepas.

Pogba meninggalkan Old Trafford secara percuma semasa musim panas pertama Erik ten Hag mengambil alih.

Tetapi keadaan tidak lebih baik untuk pemain Perancis itu.

Musim pertamanya kembali ke Serie A telah dibelenggu oleh kecederaan dan dia juga terlepas keseluruhan kempen Piala Dunia Perancis.

Ibarat menyapu garam di lukanya, Juventus menamatkan kempen di luar tempat Liga Juara-Juara.

Bercakap baru-baru ini, dia telah mengulas beberapa alasan di sebalik kepulangannya yang berprofil tinggi ke Juventus, menunjukkan mengapa dia memutuskan untuk berpindah dari United.

Dia juga menjelaskan mengapa dia kembali ke United sejak tujuh tahun lalu, mengakui bahawa dia merasakan dia mempunyai urusan yang belum selesai selepas meninggalkan empat tahun sebelumnya.

“Saya kembali ke Manchester kerana saya belum menyelesaikan kerja saya di sana,” kata Pogba kepada Views.

“Saya berkata kepada diri sendiri: ‘Saya benar-benar mahu bermain dengan A (pasukan utama)’. Saya melakukannya dan ia adalah matlamat yang dicapai untuk saya. ”

“Kami sudah menang, bukan Liga Perdana Inggeris, tetapi trofi yang sudah lama tidak dimenangi Manchester United.”

Menjelaskan kenapa dia kembali ke Juventus, Pogba ini membalas jasa kepada kelab yang membantu dia membangun dan rasa disayangi.

“Dan saya kembali ke Juve, kenapa? Kerana ia benar-benar kelab yang membantu saya mendorong diri saya sendiri.”

“Dan ia adalah kelab yang benar-benar saya menerima rasa cinta daripada peminat, cinta daripada kelab yang saya dapat, saya tidak mendapatnya di Manchester.”

“Saya agak terkejut apabila saya kembali ke England, dengan label harga yang berada di bahu saya. Ia agak menyedihkan.”

“Tetapi ia adalah dua kelab yang saya sangat suka, yang membuatkan saya berkembang dan saya hanya boleh mengucapkan terima kasih kepada kedua-dua kelab ini.”

“Mungkin saya boleh pergi ke kelab lain, tetapi hati saya yang memilih kelab itu dan saya sering mengikut kata hati saya.”

Tempoh enam tahun Pogba di kelab Man United juga dibelenggu oleh kecederaan dan dia tidak pernah berjaya mewujudkan ikatan lebih kuat dengan penyokong, seperti yang ditunjukkannya dalam temu bual tersebut.

United bertindak pantas untuk menggantikannya apabila dia meninggalkan kelab musim panas lalu, dengan pemain musim panas Casemiro dan Christian Eriksen mengisi kekosongan ditinggalkannya dengan mudah.