Pengurus Besiktas berpendapat Dele Alli tak cukup bagus. Dan pemain itu seharusnya bermain lebih baik, katanya dalam penilaian jujurnya ​​terhadap peminjaman.

Pada musim panas, pemain tengah itu diberi talian hayat untuk menghidupkan semula kariernya di Turki. Dia menyertai Besiktas secara pinjaman dari Everton.

Alli telah bermain tujuh perlawanan untuk pasukan baharunya sejak menyertai musim panas dari Everton secara pinjaman

Pemain berusia 26 tahun itu mempunyai permulaan yang agak meyakinkandi kelab Super Lig itu, menjaringkan gol kelab pertamanya dalam lebih setahun dalam penampilan keduanya untuk mereka.

Sejak itu, Alli telah terlepas dua perlawanan kerana kecederaan hamstring dan, sekembalinya, telah digantikan dalam setiap perlawanan yang disertainya sejak itu.

Dan pengurus Besiktas, Senol Gunes menganggap bekas pemain Tottenham dan England, Dele Alli tak cukup bagus. Dan dia mungkin harus melakukan yang lebih baik daripada apa yang dia tunjukkan ketika ini.

“Saya tidak boleh menjejaskan pemain,” katanya.

“Kini saya boleh bercakap tentang mereka dengan mudah, tetapi kita belum menyentuh tentang Dele Alli lagi.”

“Mari kita tidak membincangkan Dele Alli sebagai pemain. Dia berada di bawah jangkaan kami dari segi kecekapan.”

Alli menyinar untuk Spurs dan Three Lions pada awal kariernya apabila dia muncul di tempat kejadian pada 2015.

Bagaimanapun, penurunan prestasi di Spurs menyaksikan dia meninggalkan kelab itu pada Januari. Conte merasakan pemain itu tidak cukup bagus dan agak malas dalam bertahan.

Dia kemudiannya mengharungi separuh masa kedua musim yang hambar di Everton yang menyaksikan dia gagal menarik perhatian bos Toffees, Frank Lampard.

Ini menyebabkan Alli dihantar secara pinjaman ke Turki.

Dia benar benar berharap dia akan dapat beraksi cemerlang di Turki untuk membuka semula laluannya beraksi di kelab dalam liga utama Eropah.

Namun situasi semasa, Dele Alli tak cukup bagus dan bergelut dengan masalah kecergasan sekali lagi.

Beberapa tahun lalu, Jose Mourinho pernah secara terbuka mengingatkan Dele Alli bahawa karier pemain itu akan musnah jika dia tidak segera memperbaiki aspek permaianannya.

Lebih malang pada ketika ini, Besiktas dilaporkan langsung tidak membincangkan soal perjanjian tetap untuk Alli.